Bloc locuinte str. Virgiliu

Cladirea prezentata reprezinta o solutie moderna pentru resedinte cu locuire permanenta, fiind alcatuita din apartamente cu 2,3 si 4 camere. Amplasarea geografica o situeaza in centrul municipiului Bucuresti, prezentand un acces facil spre zona Eroilor, Parcul Cismigiu si spre gara de Nord. Din punct de vedere architectural se remarca fatada principala, situata in aliniamentul strazii, ce prezinta retrageri succesive la nivelurile superioare, creand astfel o imagine terasata, menita a nu a agresa pietonul stradal si de a asigura in acelasi timp o iluminare diurna naturala atat strazii, cat si cladirilor vecine.


Din punct de vedere structural, constructia prezinta o soluție clasica, formata din radier, pereti si plansee din beton armat. Structura de rezistenta a fost conformata astfel incat sa prezinte inconveniente minime in desfasurarea habitarii, peretii din beton armat delimitand clar unitatile locative, fara a crea bariere in interiorul locuintelor. In acest mod rezulta habitate fluide, flexibile, ce pot fi compartimentate temporal in acord cu exigentele fiecarui proprietar. Pot fi astfel evidentiate, solutii clasice de locuire-cu delimitare clara a zonelor functionale-materializate prin pereti despartitori , solutii moderne sau avangardiste-fara delimitare sau cu delimitare ambigua a zonelor functionale, precum si combinatii ale celor doua solutii anterioare.


Terasele de etaj curent, precum si terasa peste ultimul etaj pot deveni oaze de verdeata si relaxare, asigurand momente unice neintalnite in cazul blocurilor „clasice”. De asemenea, pe parcursul anotimpului rece, terasa peste ultimul nivel poate fi dotata cu panouri solare pliabile, generatoare de energie „verde” si cu aport semnificativ in porcesul de incalzire a spatiilor interioare.
Toate fatadele cladirii sunt tratare in mod unitar, prezentand elemente specifice arhitecturii moderne, realizate din materiale si cu tehnologii de ultima generatie.

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează